Filt-kruka

Är supernöjd med min nya filt-kruka! Jag var trött på min knallgröna kruka men att plantera om den mycket taggiga kaktusen kändes alltför jobbigt. Så jag konstruerade detta filt-hölje! Det är alltså inte en kruka helt i filt - det finns en riktig kruka under filten.😊


Den blir dessutom mitt bidrag till Monthly Makers som har tema inredning denna månad! 😄

Du behöver:

♦ Filt, (tjock hobbyfilt)

♦ Kruka. En rak kruka är lätt att klä. Om krukan är väldigt konisk blir det lite svårare.

♦ Snöre, jag har använt jutesnöre

♦ Håltång

♦ Papper

♦ Tejp

♦ Sax

♦ Penna

♦ Linjal

Gör så här: 

1. Tejpa ihop 2 vanliga kopieringspapper.

2. Rulla detta runt krukan så att den ligger tätt. Rita längs med kanterna på krukan på ditt papper. Kör på känsla eller använd linjal och mät så att alla sidor blir lika långa.

3. Klipp ut pappret längs dina målade linjer. Och kontrollera så att pappret ligger bra på krukan. Som på bilden.

4. När du har en bra pappers-mall som ligger bra runt om krukan, klipper du till kanten fram så att pappren inte överlappar varandra. Du kan även ta bort lite extra om du vill redan nu.

5. Klipp ut din filtbit efter pappersmallen.

6. Se hur filtbiten ser ut på din kruka. Det ska bli ett mellanrum mellan delarna på ca 3 cm (så att krukan syns igenom). Är det inte det klipper du av den en bit till.

7. Stansa ut hål längs kanterna med en håltång. Det måste vara jämt antal. Jag gjorde 6 hål.

8. Bind ihop med jutesnöre enligt bilden.

9. Klipp ut en till tunn bit av filt som ska täcka resten av det som syns av krukan. Ca 4 cm bred men lika hög som den övriga biten. Placera den mellan kryssen av jutesnöre. Knyt snöret.

10. Ditt filt-höje är klart att trä på på din kruka!

Pysselnivå: Mellan 🌵🌵🌵 ♦  ♦

Monthly Makers 

Detta får som sagt bli mitt bidrag till Monthly Makers på temat inredning! Brukar alltid vara för långsam för att hinna med temat men denna gången var temat så roligt att jag snabbade på!

Kika in hos Emilia som är värd denna månad för att se alla bidrag 😄 (För övrigt är Emilia grym! Så spana in hennes blogg!)

  • 506 visningar

Gillar

Kommentarer

Sarah,
Va fint det blev! 😊 Gillar kontrasten mellan den svarta filten och jutesnöret. Jag älskar jutesnören. Haha. Använder det till typ allt. Både fint och praktiskt! Kram
www.sarahmacfie.se
JaqulinesPlats
JaqulinesPlats,
Tack snälla! 😃 Ja jag med! Jutesnöre funkar på allt! Tack för kommentaren, så kul att jag hittade till ditt fina konto! Kram
nouw.com/jaqulinesplats