Jaqulines kreativa jul 2016 - del 1

Att göra sina egna julklappar är ett väldigt bra sätt att göra personliga presenter som ofta är billigare och kanske även bättre för miljön! Dessutom är det ju ett ypperligt tillfälle till att få skapa - för oss som gillar det! 😍

Här kommer 5 grymma tips på presenter som du kan göra själv! 😃

Förra året startade jag en liten "utmaning" på Instagram som jag kallade Jaqulines kreativa jul! 😄 Jag delade själv tips men dessutom uppmuntrade mina härliga följare till att dela med sig om bra julklappar som man kan göra själv. Detta var superkul så därför har jag satt igång Jaqulines kreativa jul i år igen! 😃

I detta blogg-inlägget kan ni läsa om mina första 5 av totalt 10 tips från förra året 😊🎁✨

Häng gärna med på årets bidrag på min Instagramsida: jaqulinesplats
Det skulle såklart vara jätte kul om du också ville dela julklappstips via instagram! Då kan du läsa mer i mitt tidigare inlägg här: Jaqulines kreativa jul - intro.

1. Sticka en mysig halsduk 

En mysig personlig gåva och dessutom ett utmärkt tillfälle att lära sig att sticka! 😄 En halsduk kräver minimala "sticknings-kunskaper" så halsduk är en perfekt start för att lära sig!


💡Tips är att köpa ett tjockt garn! Då går det mycket snabbare att sticka (och du kommer hinna klart till jul!)

💡Tänk också på att det är ganska dyrt att köpa garn. Så att göra en egen halsduk kommer kosta (minst) lika mycket som att köpa en färdig halsduk. Så det är omtanken som räknas ❤

DIY. julkapp. Gör dina egna julklappar. presenter. Halsduk. sticka
DIY. julkapp. Gör dina egna julklappar. presenter. halsduk sticka

2. Receptbok

Pynta en anteckningsbok - eller köp en bok som du gillar från början, skriv ner dina favorit recept och ge bort! Detta är en jätte personlig present som alla kan ha nytta av! 😃

Detta tips kräver inte mycket pyssel-pill om man inte vill! 👍

Den här anteckningsboken köpte jag på Granit och pyntade den med dymo-text.

DIY. julkapp. Gör dina egna julklappar. presenter. receptbok

3. DIY iPad-fodral 

Presenter till pappor verkar vara ett vanligt julklapps-problem?! Paket till min pappa tycker i alla fall jag är knepigt!

En sak som min pappa använder mycket är sina iPads (haha ja han har faktiskt 2 IPads!). Så jag sydde ett iPad-fodral av tjock hobby-filt till honom. Filt är ett lätt material att jobba med och fodralet blir stötdämpande 👍

Du behöver: hobbyfilt, dragkedja och en tjock tråd, exempelvis bommulsgarn. Jag sydde fast dragkedjan med symaskin på en långsida och en kortsida av fodralet. Dom övriga 2 sidorna sydde jag ihop förhand med bommulsgarnet för att få den dekorativa kanten.

Jag använde också 2 knappar och en bit gummiband eftersom jag gjorde 2 fodral som skulle sitta ihop. Jag valde att göra ena sidan svart och den andra grå på båda fodralen.

På liknande sätt kan du också göra ett fint laptop-fodral till exempel!

DIY. julkapp. Gör dina egna julklappar. presenter. DIY Ipad-fodral. Ipad case. IPad.

4. Personlig mugg

Har du någon nörd i familjen? Det finns mängder av citat från Harry Potter, Sagan om ringen eller från tv-serier - allt som behövs är att leta lite!

Skriv citatet på en mugg med en porslinspenna och ge bort! Väldigt kul och uppskattat. Man kan göra mycket fint med en porslinspenna. Att göra en fin mugg eller ett coolt fat utan att skriva är ju också en rolig gåva!

Se fler exempel på roliga muggar i mitt gamla inlägg här: Koppar för nördar.

DIY. julkapp. Gör dina egna julklappar. presenter. Harry Potter.

5. Glödlamps-vas

Fördelen med att göra sina egna presenter är att det inte behöver bli så dyrt - i detta fall kostade det mig inte ett öre!

Små-vaser är en mysig inredningsdetalj så varför inte ge den inrednings-glade vaser gjorda av åkerbrukare glödlampor? 😄

Du behöver ta bort porslins-toppen och försiktigt slå sönder innehållet. Sedan behöver du göra små hål i metallen där du kan fästa en ståltråd som vasen kan hänga i.

Personligt, snyggt och miljövänligt! 😄💡

DIY. julkapp. Gör dina egna julklappar. presenter. Harry Potter.
  • 258 visningar

Gillar

Kommentarer