Ta tillvara på minnen och personliga bilder - rama in!

​Detta är en annons för BGA och innehåller annonslänkar.

Min morfar har en tradition att, under sina födelsedagskalas, visa upp diabilder och berätta historier från sitt liv för oss. Det var under ett sådant här födelsedagskalas, morfars 85e, som han visade ett foto, som jag tycker är så fint! Jag berättade hur mycket jag tyckte om bilden och några veckor senare kom just detta fotot hem till mig som en present från min morfar ⭐️ Nu har jag ramat in bilden med en ram från BGA och den har blivit en del av mitt hem och min inredning.

Min morfar har under hela sitt yrkesliv arbetar vid järnvägen. På bilden syns min morfar Börje, till höger och hans kollega Sven-Olof, med smeknamnet Goliat, till vänster, när dom bytte och installerade en ny kontaktledning som går över tågen vid en bro i Stockholm (Riddarholmskyrkan syns i bakgrunden). Säkerhetslina, hälsar morfar, att det visste arbetslaget inte vad det hette! Hjälm var inte heller något som prioriterades.

Fotot, berättar morfar, är taget den 9 april 1954 av en fotograf som arbetade på en morgontidningen i Stockholm. Morfar och kollegan fick varsin kopia av fotot i present från tidningen. Och nu har detta fått flytta hem till mig!

Jag ville spara det här fina fotot och den lilla biten av historia som jag fått med det på ett fint sätt, så att den kan leva vidare hemma hos mig och bli en del av mitt hem. Jag kom i kontakt med BGA, en ram- och fotobutik med ett stort utbud av ramar, passepartouter och allt man kan behöva för att skapa en personlig bild. Vi inledde ett samarbete som jag tänker berätta mer om. Resultatet av samarbetet syns här ☺️👇

Jag tycker att det är snyggt med en väl tilltagen passepartout och tycker ofta att de som går att hitta färdiga i butik inte är tillräckligt breda. Därför valde jag en måttbeställd passepartout hos BGA. På så sätt kunde jag få bildens komposition helt i min smak och få en passepartout som passar perfekt till bilden! Något som också är bra att ha om man inte har en standardstorlek på sitt foto eller målning.

I BGAs utbud finns även deras egen ramverkstad, som man får tillgång till online. Supersmidigt! Min ursprungliga tanke var att prova på denna tjänst men när jag väl valt vilka mått jag önskad för min ram så upptäckte jag att det var en storlek som ingick i BGAs vanliga utbud. Det finns nämligen ett otroligt stort utbud av storlekar på ramar att välja på. Slutligen valde jag därför en svart ram av modell Edsbyn i måttet 35x45 cm till mitt foto som är 18x24 cm. Ramen är i trä och fint smal, tavlan har riktgt glas, vilket ger en gedigen känsla.

Jag blev väldigt nöjd med min tavla! Oavsett om man har ett vackert foto som förtjänar att visas upp, en fin bild man har målat själv eller fått i present - så är en fin ram verkligen pricken över i:t! Att få tillgång till ett stort utbud av storlekar och på så sätt kunna hitta den perfekta matchen till det som ska ramas in gör det enkelt att skapa personlig inredning

  • 390 visningar

Gillar

Kommentarer